За автора

Александър Белтов, 2015г.
Александър Белтов

Александър Белтов е роден в гр. София (България) на 12.06.1965г.

Първите си опити в литературата прави през 2008 г.  с поредица от няколко къси разказа, обхванати в общ цикъл „Аватарът на съдбата“. Едва наскоро обаче, получава и първото си литературно признание – разказът  “За влиянието на небесните тела върху хората, или какво мислят зелените учени”  е включен в сборник  български фантастични разкази “Скакалци в програмата”  – Издателство “Ентусиаст 2013г., резултат от Конкурс за кратък фантастичен разказ, организиран съвместно от БНТ и издателство „Ентусиаст“.

През същата 2013 г., авторът получава и второ признание от български издател – в първия Конкурс за хорър разказ до 4000 думи на списание Дракус, разказът  му „С вкус на гарванови сълзи“  е един от трите отличени разказа. Творбата е публикувана в декемврийския брой на списанието 4/2013.

През 2013г. публикува в Интернет киберпънк романа „Матрикант“, а година по-късно излиза и продължението – „Матрикант-книга втора“.

През 2015г. издателство „GAIANA book&art studio“ издава и книжно фен копие на „Матрикант“.

През 2017г. издава романа „Фосикър“, което се явява своеобразно продължение на „Матрикант“.

През 2019г. излиза пиесата „Кутията на шута“ – издателство “Пи Ар Ви – рефреш вижън” – Плевен

Творбите му могат да бъдат отнесени към жанровете фантастика, киберпънк и антиутопия. Основни теми в романите от поредицата „Матрикант“ и „Фосикър“ са трансхуманизъм и сингулярност на Изкуствения интелект, тяхната имплементация и отражението им в социалната сфера.

2 мнения за “За автора

  1. Съвсем по Мирковски от разкола.Едно време когато си играехме на Сандов хан и ставаха супер трапези на ливадата….Доде наште пиеа ракиката (но не парцуца по мирковки е парацуца), ние джопааме в мирковчица , докато (доде )ни викнеха (викнеа) да ядем (едем),хляба (ляба) беше с помниш ли как обираше да ядеш хрупкавата коричка (купувахме го от горната фурня),после одехме да берем ябуки ,оти немаше рози…..Сага на Сандов хан нема нищо ,ама на стадиона има и не не е лошо да ходиш по често та да си припомниш Мирковския , а рози ,лавандула и мента има много.

    1. Хей, Пепче, здравей!
      Зарадва ме много с коментара. На Сандов хан може и да нема нищо, ама е като черна дъска за извънземните – чертаят пиктограми наволя. (Новости към българския фолклор). Поздрави на цело село, а когато мога ще дойда да си опресня езика. Па и новата парацуца ще тестваме – дано остане дотогава.

Коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.